joi, 15 martie 2012

Calea catre Desavarsire sau cum sa atingi Cristul din tine

Am gasit interesant citind o carte aceste randuri pe care doresc sa le impartasesc cu cei ce vor apuca sa-mi citeasca aceste randuri lasate amintire pe blog ...
Asadar pentru mine aceste randuri sunt de o importanta vitala si ar trebui sa fie la fel pentru toti oamenii deoarece ne priveste pe toti in mod individual.
Cineva a intrebat: - Ce inseamna desavarsirea deplina cum se poate dobandi aceasta ( din punctul meu de vedere este totuna cu POCAINTA de care se tot vorbeste in biserici si in religie)??? iar o alta persoana a raspuns:
"?Calea cumpătării. Calea echilibrului. Urmând aceste căi omul trebuie să ajungă la dăruire, iertare,iubire, cunoaştere, adevăr şi înţelepciune. Dar mai înainte de a-şi însuşi aceste vibraţii el trebuiesă fitrecut prin toate păcatele lumii, prin deznădejde şi extaz, prin ură, mânie şi pasiune, prin sărăcieşi

abundenţă. Trebuie să cunoască toate laturile creaţiei şi să îşi însuşească toate caracteristicilespecifice lor. Diamantul desăvârşirii se află ascuns în mocirla trăirilor animalice. Trebuie să bagimâna în nămol, să te murdăreşti pentru a-1 aduce la lumina, iar odată scos el este al tău,reprezintăstrădania ta de veacuri. Nimeni şi nimic nu ţi-1 mai poate lua. Oamenii trebuie să ajungă să îşiconştientizeze propria divinitate, să ajungă în acel punct în care Christosul lor interior se poatemanifesta. Oamenii trebuie să înţeleagă că nu sunt un capriciu al naturii ci sunt fii şi fiice deDumnezeu, că în matricea lor astrală străluceşte Duhul Sfânt, care le conferă aceleaşidrepturi şi puteri, egale cu cele ale lui Iisus.Iisus şi-a ales singur drumul, nu Tatăl a făcut-o pentru el; el a păşit pe această calespre a arăta lumii cum fiecare om îşi poate schimba viaţa, că moartea nu este o piedicăîn calea învierii, împărăţia lui Dumnezeu se află aici, acum printre voi. nu trebuiedecât să vreţi să intraţi în ea şi aflându-vă acolo veţi constata că viaţa voastră păcătoasă va dispărea de la sine, toate părţile ascunse şi întunecate ale conştiinţei vor fi anihilate şi transformate în lumină. Poarta împărăţiei vă este deschisă, trebuie doar să găsiţi calea de a ajunge la ea. Drumul nu este uşor, este lung şi anevoios, însărăsplata va fi pe măsura strădaniei. – Şi cum să găsim această cale? , întreb eu mânat de o curiozitate reală. – în primul rând să vă schimbaţi principiile de viaţă. Primul pas ar fiînţelegerea faptului că Dumnezeu este Gândire Pură, iar atunci când apareun bruiaj sau o dizar-monie, îndreptaţi-vă imediat inima către aceastăgândire şi puneţi-vă întrebarea ce ar fi făcut Dumnezeu în această situaţie.Cum ar fi reacţionat el? Veţi constata cu uimire că sufletul vă va fiinvadat de o mare pace şi înţelepciune. Veţi şti instinctiv ce aveţi de făcut. Nu uitaţi că pentru a vi se da trebuie să cereţi, căci a primi fără a cereînseamnă încălcare de liber arbitru, adică nerespectarea legii. Al doilealucru foarte important este sacralizarea activităţii. Fiecare activitate ar trebui făcută ca şi cum creatorul însăşi o execută"
Asta inseamna sa fi una cu Dumnezeu din punctul meu de vedere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu